De Blauwwitters werken hard, maar worden niet beloond.

Van te voren waren er al vele verwachtingen bij het duel tussen de Blauwwitters en Bruchterveld. Immers, in de voorbereiding werd er tegen elkaar gespeeld en verpletterde Bruchterveld de Blauwwitters.
Voor de Blauwwitters een mooie meting om te zien of er vooruitgang is geboekt in de afgelopen weken.

Op een nat en winderig sportpark t’ Wooldrik werd er om 14.30 uur afgetrapt door de Blauwwitters. Bruchterveld had vanaf het begin het meeste balbezit en een licht veldoverwicht. Bruchterveld kwam niet veel verder dan rond spelen achter in. De Blauwwitters werkten keihard en vochten om elke meter waardoor de bezoekers het spel niet konden maken. In de counter konden de Blauwwitters zelf enkele keren gevaarlijk worden. Zo ook in de 21ste minuut. Nadat eerst Emiel van der Pol een bal van de doellijn haalde die iedereen al had geteld speelde Rik van der Vegt zich in de tegenaanval knap vrij en gaf een prachtige pass op de diep lopende Thijs Oude Groeniger. Deze mocht alleen op de keeper afgaan en schoot uiterst cool de 1-0 binnen.
In de reactie op deze tegentreffer zette Bruchterveld nog iets aan om de gelijkmaker te forceren. In een scrimmage voor de goal van Emiel van der Pol kreeg de spits van Bruchterveld de bal gelukkig voor zijn voeten en kon gemakkelijk de gelijkmaker binnen schieten.

In de tweede helft werd er nog nauwelijks gevoetbald door beide partijen. Het weer werkte niet mee en echt gevaarlijk konden beide teams ook niet meer worden. Bruchterveld schoot al zijn ballen (geholpen door de harde wind) over de achterlijn en de Blauwwitters bedienden zich middels de lange bal. In de 70ste minuut nog wel een prachtige aanval van de Blauwwitters. In het strafschopgebied schoot Jason Kimmels uiteindelijk keihard op de paal. Het middenveld van BZSV de Blauwwitters verdiende inmiddels een groot compliment daar het in hoog tempo het complete veld moest belopen.
Ook achterin speelden Sam van de Vegt en Patrick ten Brink een puike wedstrijd. Vooral Patrick vocht als een leeuw en kon hierdoor meerdere keren voorkomen dat Bruchterveld gevaarlijk kon worden.
Helaas eindigde de middag nog in mineur voor de Blauwwitters. Nadat eerst al een doelpunt van Bruchterveld terecht was afgekeurd wegens buitenspel kreeg Bruchterveld in de allerlaatste minuut van de wedstrijd nog een vrij trap halverwege de helft van de Blauwwitters. Bij het nemen van deze vrije trap stonden drie spelers van Bruchterveld buitenspel waarna grensrechter Danny Rotman geheel terecht vlagde. De scheidsrechter zag echter niets en in de seconden daarna scoorde Bruchterveld aanvaller Alberts de 1-2. De vlag bleef omhoog maar de scheidsrechter wilde hier niks van weten en besliste hiermee de wedstrijd.
De Blauwwitters dropen verslagen van het veld af. Hoewel de teleurstelling enorm groot was kunnen trainer Quak en zijn spelers veel positieve dingen uit de wedstrijd halen. Door keihard werken maakten de Blauwwitters het Bruchterveld 90 minuten erg moeilijk en was zelfs winst niet ondenkbaar geweest. Een transformatie vergeleken met de eerdere pot tegen Bruchterveld.
Volgende week spelen de Blauwwitters uit tegen sportclub Daarle, dat nog geen punt liet liggen.

Verslag BZSV de Blauwwitters – Sportclub Rijssen

Met een overwinning op Sportclub Rijssen is BZSV de Blauwwitters het seizoen goed gestart. Om half drie floot scheidsrechter Otter voor het begin van een enerverende wedstrijd, de eerste kans was voor de van Bentelo teruggekeerde Patrick ten Brink die zijn schot zag gekeerd worden door Ronnie Nijland. Wat zich vanaf dat moment afspeelde was een sterk verdedigend spelend Sportclub Rijssen dat zich liet inzakken tot haar eigen 16-meter, en een sterk spelend BZSV de Blauwwitters dat zich in sommige situaties meer had moeten belonen. Onder leiding van de centrale verdedigers, Sam van de Vegte en Jeffrey Hijma werd er het eerste half uur met een hoog baltempo gespeeld. Vooral via de linkerkant kon de opkomende Hein Letteboer steeds gevaarlijk worden. Na 20 minuten kon het thuispubliek juichen.

Het eerste doelpunt van het nog prille seizoen werd gescoord door spits Joey Snijders, die een afgemeten voorzet van Hein Letteboer strak de hoek in kopte. Na dit doelpunt kantelde de wedstrijd voor de Blauwwitters van een voetballende middag naar een middag vol met duels en strijdlust. Nadat sc Rijssen 35 minuten helemaal zoek was gespeeld besloot het om het over een andere boeg te gooien. De linksbuiten van Rijssen werd gewisseld voor een verdediger om meer grip te krijgen op de wedstrijd. De teams kwamen meer in evenwicht met elkaar en op slag van rust kon Rijssen zelfs de 1-1 maken. Een overduidelijke overtreding werd niet afgefloten en Thijs Theijink maakte hier dankbaar gebruik van om zijn team langs zij te helpen.

In de rust werden enkele wijzigingen getroffen, één daarvan was het inbrengen van de van een blessure terugkerende Emiel Konink. Met deze wissel veranderde het spelbeeld niet drastisch, Sportclub Rijssen speelde de lange bal maar creëerde weinig, BZSV de Blauwwitters probeerde zich onder de druk uit te spelen en kreeg verschillende kansen op de 2-1. Na 25 minuten spelen in de tweede helft kwam deze voorsprong er voor de Blauwwitters. Nadat Robin Ravers de lat al had getroffen namens de Blauwwitters werd even later een kans koelbloedig afgemaakt door de ingevallen Emiel Konink. Na een steekpass kwam hij één op één met de keeper en schoot hij koeltjes de 2-1 binnen. Een kwartier voor tijd kwam er nog een nare verrassing uit de borstzak van scheidsrechter Otter, hij gaf een rode kaart voor een ietwat onbesuisde actie ten opzichte van de net ingevallen linksbuiten van Sportclub Rijssen. Dit besluit werd dankbaar aangegrepen door Sportclub Rijssen om een slotoffensief in te zetten, maar deze kwam totaal niet van de grond. De thuisploeg creëerde met 10 man de beste kansen met nog een bal op de paal van debutant Jason Kimmels. Na het verstrijken van de negentig minuten en de bijgetrokken blessuretijd was er een algeheel gevoel van ontlading bij het team van BZSV de Blauwwitters. Met een prima overwinning en goed voetbal in de eerste helft werkt het team van Aart Jan Quak met goede moed toe naar de thuiswedstrijd tegen Bruchterveld op 7 oktober. Volgende week is BZSV de Blauwwitters vrij geroosterd, dinsdag speelt het thuis om 20.00 uur een oefenwedstrijd tegen AJC.

BZSV de Blauwwitters wint afscheidsduel

BZSV de Blauwwitters heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Zuid-Eschmarke met 5-2 gewonnen.
BZSV nam in het laatste thuisduel afscheid van Ruben de Groot en Melger Krol die na dit seizoen afzwaaien.

BZSV de Blauwwitters begon de wedstrijd onfortuinlijk. Meerdere goede kansen werden gemist door de thuisploeg. Zuid-Eschmarke deed dat aanvankelijk beter. Ze maakten de 0-1 na slordig uitverdedigen.
Gelukkig kwam het allemaal goed deze middag voor de Blauwwitters. Het baltempo ging wat omhoog en kansen kwamen. Verdedigend domineerde Hoje Sebastiao van BZSV de Blauwwitters.
Na een klein kwartier spelen kon Jordy Blijleven na een goeie steekpass op het doel afgaan en hij rondde koel af.
Even later was het weer Jordy Blijleven aan de bal in het strafschop gebied, hij kreeg een duw en de goed leidende scheidsrechter gaf een penalty. Melger Krol schoot deze uiteindelijk beheerst binnen.
In de tweede helft zette BZSV nog wat aan. Dit leidde tot het mooiste doelpunt van de middag. Robin Ravers legde van 20 meter aan en schoot de bal vast in het kruis.
Zuid-Eschmarke kon het hierna allemaal niet meer belopen en gaf het een beetje op.
Even later mocht Emiel Konink ook nog scoren. Hij nam een afzwaaiende bal in een keer op de wreef en schoot vernietigend binnen.
Daarna maakte Zuid-Eschmarke nog de 4-2 maar dit mocht niet meer baten.
Het slotakkoord was voor Joey Snijders, hij werd in de 16 meter goed aangespeeld, draaide beheerst naar de goal, en schoot de bal in het netje. 5-2

BZSV de Blauwwitters heeft op een waardige manier afscheid genomen van zijn spelers. Melger Krol stopt na 12 jaar spelen in de selectie met het eerste elftal. Ruben de Groot stopt na 7 jaar eerste elftal en vele jaren als aanvoerder helemaal met voetbal in verband met zijn studie.
Ook voor trainer Vincent Morsink, leider Henk de Graaf en speler Dine Traore was het de laatste thuiswedstrijd. Allen stoppen na dit seizoen.
Volgende week speelt BZSV de Blauwwitters nog tegen DRC. Het kan dan met winst nog een 4e plek in de competitie behalen.

BZSV de Blauwwitters verliest van CVV Achilles

De Blauwwitters zullen de wedstrijd van afgelopen zaterdag snel willen vergeten. BZSV de Blauwwitters had niet veel in te brengen en verloor uiteindelijk verdiend met 4-0.

De puzzel die het hele seizoen al elke wedstrijd moest worden opgelost was ook deze zaterdag niet gemakkelijk. Van de 11 spelers die de week er voor in de basis stonden tegen ASV waren er nu nog 4 over.

Het was te zien aan het spelbeeld. Spelers wisten elkaar maar moeilijk te vinden. En dat het niet meer dan 4-0 werd was te danken aan 2e keeper Jeroen ten Veen die vandaag de sluitpost mocht zijn. Hij keepte een goede wedstrijd.

CVV Achilles speelde met vertrouwen en was regelmatig met bijna al zijn spelers op de helft van BZSV. Als BZSV de Blauwwitters dan vervolgens wat terug wilde doen stond Achilles met een snelle counter al weer voor het doel van BZSV de Blauwwitters.
Zo werden ook de 1-0 en 2-0 gemaakt in de eerste helft. BZSV de Blauwwitters kon er niet meer dan een afstandsschot tegen over stellen.

In de 2e helft ging Achilles wat meer achterover hangen zodat BZSV de Blauwwitters meer ruimte kreeg op het middenveld. Het begon te voetballen en dit leverde enige kansjes op.
Achilles hield stand en was weer vaak gevaarlijk uit de counter. De 3-0 was een goed uitgespeelde aanval en de 4-0 een counter.
BZSV de Blauwwitters werd gevaarlijk via Emiel Konink en Joey Snijders maar wist niet te scoren.

Volgende week speelt BZSV de Blauwwitters de laatste thuiswedstrijd tegen Zuid-Eschmarke.
De dag is als Super-Saturday uitgeroepen omdat bijna alle teams thuis spelen. Er is vermaak voor de kinderen en er zal een bandje spelen. Het eerste elftal zal deze zaterdag afscheid nemen van de gerenommeerde spelers Melger Krol en Ruben de Groot.
We hopen op zoveel mogelijk support tijdens de laatste thuis-wedstrijd.

BZSV levert teamprestatie tegen titelkandidaat ASV

De belangen voor ASV waren groot. Wist ASV te winnen en verloor Achilles. Dan kon ASV zich kampioen noemen.
Het liep echter anders vanmiddag. Achilles won tegen Grolse Boys en ASV moest tegen BZSV de Blauwwitters genoegen nemen met een gelijkspel.

De wedstrijd had een prachtige voetbal ambiance. De vele meegereisde supporters van ASV zorgden voor een aangename voetbalsfeer met spandoeken en trommels. Een mooi voetbal duel ontvouwde zich. ASV zocht vooral de aanval via de buitenspelers en BZSV de Blauwwitters vocht zich op wilskracht richting het doel van ASV.
In de vijfde minuut leverde dit direct een doelpunt op. Na een doeltrap van BZSV keeper Emiel van der Pol kwam de 3e bal voor de voeten van Jordy Blijleven. Deze baande zich door de verdediging van ASV en schoot uiterst koel binnen.
De vroege 1-0 voor BZSV de Blauwwitters maakte het duel een klassieke wedstrijd waarin titelkandidaat ASV vooral de aanval zocht en BZSV de 1-0 verdedigde.
Dit deden de Blauwwitters naar behoren want tot de rust was er geen noemenswaardige kans voor ASV te noemen.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld. ASV zocht veelvuldig de aanval om de gelijkmaker te forceren. De bezoekers uit ASV werden steeds gevaarlijker, echter wist de goed keepende Emiel van der Pol steeds een stokje te steken voor de gelijkmaker.
BZSV de Blauwwitters kon de voorsprong zelfs nog vergroten na kansen van Emiel Konink en Ruben de Groot. Konink schoot in een scrimmage tegen een ASV speler aan en de Groot kwam op zijn weg richting de goal de keeper van ASV tegen. De inzet van de Groot kon ternauwernood gekeerd worden door de sluitpost van de titelkandidaat.
Een moment later weet ASV dan toch te scoren.
Een prachtige voorzet van de back van ASV belandde bij Bram Weijschede die onberispelijk binnen schoot. Een verdiende gelijkmaker.
In het restant van de wedstrijd gaven de Blauwwitters alles om het gelijkspel te handhaven. Er werd gevochten om elke meter en echt gevaarlijk kon ASV niet meer worden. Jasper van der Deen mocht voor de Blauwwitters zelfs nog eenmaal uithalen. Het schot ging rakelings naast.
Het fluitsignaal aan het einde van de wedstrijd was voor de Blauwwitters een teken dat ze het vanmiddag naar behoren hadden gedaan.

Ondanks de vele blessures en schorsingen kunnen de Blauwwitters het van elke tegenstander in de deze klasse winnen.
Volgende week wordt BZSV de Blauwwitters wederom getest. Dan vindt in Enschede het duel plaats tussen de Blauwwitters en het op de 2e plaats gesitueerde Achilles Enschede.

BZSV kan het niet maken tegen Sportclub Daarle

BZSV de Blauwwitters heeft afgelopen zaterdag de wedstrijd om de periodetitel tegen concurrent Sportclub Daarle niet kunnen winnen.

Het duel begon met een minuut stilte en er werd gespeeld met rouwbanden in verband met het plotselinge overlijden van de vader van ex-hoofdtrainer Martijn Veenhoven.

Trainer Vincent Morsink moest weer puzzelen, maar liefst 5 spelers ontbraken in de kraker tegen Daarle. Het was duidelijk te zien in het veld. De Blauwwitters werden afgetroefd door een gebrand sportclub Daarle. Dat een groot deel van de wedstrijd de betere was.

In het eerste kwartier van de wedstrijd waren beide teams nog gewaagd aan elkaar. Kansen werden er niet gecreëerd, omdat beide teams solide verdedigden.
De 0-1 van Daarle kwam als donderslag bij heldere hemel. Jarno Reimink besloot van 35 meter te schieten en Emiel van der Pol taste volledig in het duister. Het verloop van het duel was rommelig, beide teams hanteerden de lange bal zonder al te veel succes.
BZSV had nog meer pech, want al na 30 minuten viel spits Joey Snijders met een blessure uit.

Na de rust zette BZSV de Blauwwitters iets aan. De druk op het doel van de tegenstanders werd groter maar weer was het sportclub Daarle die mocht profiteren van een fout van de Blauwwitters. Een bal viel tussen de verdedigers en BZSV-keeper Emiel van der Pol waarna de sluitpost los riep. Jeffrey Hijma reageerde niet en besloot de bal naar de zijkant te werken. De bal belande in de voeten van Daarle spits Schuldink en deze kon gemakkelijk inschieten. 0-2. Hierna scoorde BZSV zoals ze al vaker deden dit seizoen. In een scrimmage in het doelgebied van Daarle kon Niek Kamphuis binnen schieten. 1-2.
De Blauwwitters kregen iets meer hoop maar deze was al gauw verloren.
Reimink van Daarle mocht zo de 16 meter van de Blauwwitters binnenlopen en schoot binnenkant paal de 1-3 in.
Het werd allemaal nog iets erger. De Blauwwitters hadden al 3x gewisseld en Hein Letteboer kon niet meer verder. Ook Emiel Konink werd ter bescherming van het veld gehaald door trainer Morsink. Hierdoor stonden de Blauwwitters nog met 9 man op het veld. Daarle vond het wel best en de wedstrijd ging uit als een nachtkaars.

De Blauwwitters lijken uitgeschakeld voor de periodetitel maar spelen nog tegen titelkandidaten ASV en Achilles. De week rust in verband met Pasen is in het geval van de Blauwwitters erg welkom. Door de extra week kan er de laatste paar wedstrijden hopelijk met een fittere selectie geopereerd worden.
22 april spelen de Blauwwitters thuis tegen koploper ASV uit Aadorp.

BZSV de Blauwwitters wint opnieuw

Zaterdag speelden de Blauwwitters hun uitwedstrijd in het Groenlo van Grolse Boys.
Thuis werd al met 4-1 gewonnen en kijkende naar de andere wedstrijden in de klasse was het belangrijk dat dit deze middag weer zou gebeuren.

Op het slechte veld was het de eerste minuten vooral Grolse Boys dat gevaarlijk kon worden. Vanaf de zijkanten waren de Grolse Boys erg gevaarlijk maar ondanks de goede voorzetten kon de thuisploeg niet tot scoren komen.
En zoals zo vaak in het voetbal wordt gezegd. Schiet je hem er zelf niet in, dan doet de tegenstander dit. En dit was precies wat BZSV de Blauwwitters deed deze middag.
In een scrimmage waar meerdere spelers van de Blauwwitters op de keeper schoten was Joey Snijders wel doeltreffend. Zijn schot belande in de goal en zorgde voor de 0-1.
Kort daarna maakten de Grolse Boys het alweer gelijk. Ramon Janssen schoof goed in en kopte de bal na een voorzet in de kruizing.
Ook daarna werden de Grolse Boys gevaarlijk via de zijkant, maar het waren de Blauwwitters die aan het langste eind trokken.
Na een goeie combinatie wist Emiel Konink de keeper van Grolse Boys te passeren. 2-1

Na de rust een gedreven BZSV de Blauwwitters. Het veld was er zeker niet beter op geworden en de Blauwwitters besloten dan ook maar om vooral de lange bal te hanteren in de tweede helft.
Dit zorgde er in ieder geval voor dat er geen fouten werden gemaakt en dat Grolse Boys hier niet van kon profiteren.
Dit overkwam de Grolse Boys wel. Want ondanks dat ze probeerden te voetballen werd de bal op het hobbelige veld meermaals onderschept door een Blauwwitter.
De Blauwwitters konden meerdere keren in een man meer situatie op de goal van de ploeg uit Groenlo af gaan. In de 80ste minuut profiteerde hierdoor Jordy Blijleven van een balonderschepping op de helft van Grolse Boys en zo kon hij alleen op de keeper afgaan. Hij schoot de bal langs de keeper van Grolse Boys en besliste de wedstrijd, 1-3.
De Grolse Boys vonden het hierna welletjes en lieten het gaan.
Noemenswaardig was nog de prachtige solo actie van Ruben de Groot. Zijn inbreng werd dit keer niet beloond met een doelpunt. Wel liet hij een speler van Grolse Boys na een passeeractie met een kniekwetsuur achter op het veld. Het leek vrij ernstig te zijn en BZSV de Blauwwitters wenst de buitenspeler van Grolse Boys sterkte met zijn herstel.

Door deze overwinning klimt BZSV de Blauwwitters naar de 5e plaats en doen ze nog volledig mee in de 2e en de 3e periodetitel middels de ranglijst.
Hierin staan alleen Achilles, ASV en Daarle nog boven de Blauwwitters. Tegen allen wordt nog gespeeld en aankomende zaterdag staat dan alvast de zeer belangrijke thuiswedstrijd tegen Sportclub Daarle op het programma.

BZSV de Blauwwitters toont veerkracht en wint!

Afgelopen zaterdag speelden de Blauwwitters de thuiswedstrijd tegen Sportclub Rijssen.
De ploeg van Vincent Morsink won door veel veerkracht te tonen en verdiend niet meer dan lof voor de behaalde overwinning.

De Blauwwitters begonnen net zoals eigenlijk het gehele seizoen met een gehavende opstelling. Ook stonden de maandenlange afwezige Ruben Versteegen en Joey Snijders weer voor het eerst in het veld. Deze laatste bleek goud waard voor de Blauwwitters.

De scheidsrechter van vandaag werd beoordeeld, dit was duidelijk te zien en bepaalde tevens het spelbeeld.
Prachtige duels door onder andere Jeffrey Hijma en Emiel Konink werden dikwijls afgefloten door de scheidsrechter.
In de eerste minuten was het Rijssen die het inititief pakte. Een lange bal vanaf de aftrap betekende bijna een vroege achterstand voor de BZSV. Daarna pakten de Blauwwitters het eigen spel op en via Nick Nijkamp en de goed spelende Jordy Blijleven werd er de aanval gezocht. Tot echte doelpogingen kwam dit niet maar de Blauwwitters dicteerden toch het spelbeeld.
In de 10e minuut leek alles anders te gaan lopen. Na een scrimmage in het 16 meter gebied van de Blauwwitters kreeg de onfortuinlijke Tim Hulleman de bal van dichtbij keihard tegen zijn arm geschoten. Dat zijn arm netjes tegen zijn lichaam zat maakte de scheidsrechter niet uit. Hulleman mocht met rood het veld verlaten en Sportclub Rijssen kreeg tevens een penalty.
Gelukkig stond Emiel van der Pol op de goal en deze pakte de penalty overtuigend.
Hierna werd het lastig voor de Blauwwitters. Nick Nijkamp moest door een blessure het veld verlaten en met een man minder kreeg Rijssen meer kansen.
Na een voorzet in de 15e minuut schoot Maxim Verstraaten van Rijssen in buitenspelpositie knap de 0-1 binnen.
De Blauwwitters beseften dat het volle bak moest gaan om punten te pakken en ging keihard aan het werk. Dit resulteerde weer in een licht overwicht voor de Blauwwitters.
Toen vervolgens een speler van Rijssen kort voor de rust ging zeuren op de leidsman ging deze op zijn strepen staan en gaf hij na een gele kaart er nog een gele bij. De speler van Rijssen vertrok verbijsterd met een rode kaart het veld.
Dit konden de Blauwwitters wel gebruiken en ze gingen met een goed gevoel de rust in.

Dat er de intentie was om te winnen was duidelijk zichtbaar na de rust. De Blauwwitters zochten de aanval en kwamen er een aantal keren gevaarlijk uit. Uiteindelijk werd er geprofiteerd van een counter kort na rust. Na een afgeslagen voorzet van Rijssen kreeg Niek Kamphuis de bal op zijn eigen helft aan zijn voet. Hij bedacht zich geen moment en gaf een prachtige lange pass op de diepgaande Joey Snijders. Met een verdediger hangend aan zijn shirtje schoot Snijders vervolgens kalmpjes de 1-1 binnen.
Hierna was Rijssen het kwijt en verdedigde het vooral nog. Sander Geerdink, Ruben Versteegen en Ruben de Groot dicteerden het spel van achter uit. Toen de bal aan de zijkant bij Dine Traore kwam gaf hij een prachtige voorzet in de 16 meter van Rijssen. Goudhaantje Joey Snijders kopte prachtig in en zo was de voorsprong een feit.
De Blauwwitters gingen wat verdedigender spelen maar werden steeds gevaarlijk uit de counter. Zo werden dikwijls de snelle Jordy Bont en Thijs Oude Groeniger bediend door Ruben Versteegen.
Deze laatste mocht uiteindelijk ook nog het veld verlaten met rood. Een fair duel werd door de scheidsrechter beoordeeld als een grove overtreding.
Uiteindelijk speelden de Blauwwitters de wedstrijd uit en trokken de overwinning zonder al te veel moeilijkheden over de streep.
En dat de Blauwwitters met 3 punten van het veld stapten was te wijten aan het keiharde werk dat deze middag geleverd werd!

De inbreng van de scheidsrechter was ronduit bijzonder te noemen. Het was duidelijk te zien dat hij beoordeeld werd en hij floot niet zijn eigen wedstrijd.
De Blauwwitters moeten het volgende week tegen Grolse Boys stellen zonder Tim Hulleman, Ruben Versteegen, Nick Nijkamp, Hein Letteboer en Sander Geerdink.
Wie er dus moeten worden opgesteld is nog een grote vraag. Maar als het harde werk van vanmiddag op de mat kan worden gelegd gaat dit geen probleem opleveren!

BZSV de Blauwwitters wint matige wedstrijd

Een ieder bij de Blauwwitters zou van te voren getekend hebben voor de uitslag van 3-2 van deze middag. Echter gezien de zwakke tegenstand van PW gedurende de hele wedstrijd speelden de Blauwwitters een matige wedstrijd.

De Blauwwitters startten gehavend aan de wedstrijd. De normale basisspelers Emiel Konink, Nick Nijkamp en Koen Schukkink konden allen niet starten aan de wedstrijd door schorsingen en een blessure.
Ook Ruben Versteegen en Joost van Brouwershaven konden door blessures nog niet deelnemen aan de wedstrijd.
De Blauwwitters speelden daarom op aangepaste wijze tegen PW en dat ging nog niet eens zo slecht.
Na goed doorkomen van de sterk spelende Hein Letteboer op de linker kant ontving Melger Krol de bal van Niek Kamphuis op 20 meter van de goal. Melger Krol bedacht zich geen moment, knalde op goal, waarna Andreas Hijma de bal slim van richting veranderde en raak schoot. 1-0
Vervolgens een goede aanval over meerdere schijven waarbij Robin Ravers prachtig in de verre bovenhoek binnen schoot. 2-0
Toen vervolgens de keeper van PW ook nog het veld moest verlaten met rood, na een tackle op de doorgebroken Robin Ravers, leek het feest helemaal compleet.
De Blauwwitters bereikten de rust zonder averij op te lopen.

Na de rust begonnen de Blauwwitters gezapig aan de tweede helft. De meesten hadden de overwinning al in hun kop en dat deed de wedstrijd niet veel goeds.
PW zakte in tot op de eigen 16-meter en de Blauwwitters hadden niet de creativiteit om door de muur van PW spelers te komen. Daarnaast werd het spel steeds slordiger zodat PW zelfs in de counter gevaarlijk kon worden.
Dit leverde een corner op waarna PW de 2-1 inkopte.
Bij de Blauwwitters leken ze het allemaal wel best te vinden. Keeper Emiel van der Pol schreeuwde de longen uit zijn lijf om iedereen wakker te houden. Hiermee kon hij echter niet voorkomen dat na een counter de middenvelder van PW prachtig de 2-2 in schoot. De supporters keken met ongeloof toe op deze gelijkmaker.

De Blauwwitters probeerden de 3-2 te forceren maar kwamen niet door de muur van PW heen. De splijtende pass van Emiel Konink en de individuele actie van Nick Nijkamp werden zichtbaar gemist.
Toch zou de wedstrijd niet in mineur eindigen. Want na een blunder van de gelegenheidskeeper van PW mocht Ruben de Groot de winnende 3-2 maken. Hij scoorde voor de 4e wedstrijd op rij.

Een mooie overwinning waarbij iedereen van te voren voor had getekend. Toch konden de Blauwwitters niet het goed voetballende spel op de mat leggen. En dat was wat zorgelijk tegen 10 man. Maar… ook de slechte wedstrijden moet je winnen, en dat is gelukt!

De Blauwwitters staan op 3 punten afstand van de nummer 3 op de ranglijst die ook nog een wedstrijd meer heeft gespeeld. Ook in de periode staan ze op een gedeelde 3e plek en er wordt nog vol meegedaan om promotie. Er werden dus goede zaken gedaan.
Volgende week de uit-wedstrijd tegen FC Winterswijk.

BZSV de Blauwwitters wint op een schoon veld

De Blauwwitters hebben zaterdag tegen MVV 69 met 3-1 gewonnen.

Of de wedstrijd door zou gaan was nog de grote vraag. Door de sneeuwval lag donderdag het hele veld nog vol. En waar NEO en BVV Borne het veld lieten schoonmaken voor 500 euro, staken bij de Blauwwitters de vrijwilligers de handen uit de mouwen.
Samen met de jongens van O13, O15 en Thomas Hoveniers, werd donderdagavond het veldje prachtig leeggemaakt.
Vrijdagavond en zaterdagmorgen werden de laatste scheppen sneeuw van het veld verwijderd zodat er op zaterdagmiddag een prachtig veld bij lag.

De Blauwwitters begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Het had het meeste balbezit, al was het tempo nog te laag. Na 10 minuten een prachtige steekpass van Emiel Konink. Hij zette Ruben de Groot alleen voor de keeper en deze schoot net zoals tegen Sportlust koel binnen.
Daarna begon BZSV fouten te maken. Er werd minder resoluut verdedigd en dit leverde een goal op voor MVV.
Van de zijkant werd een voorzet panklaar op de aanvaller van MVV geleverd die goed inkopte.
Heel veel meer gaf BZSV niet weg, maar het eigen spel werd ook niet veel beter.

Na de rust begonnen de Blauwwitters vol goede moed aan de tweede helft. Er werd meer behouden gevoetbald en dit leverde kansjes op.
De opluchting mocht komen na de 2-1 van Dine Traore. Na een voorzet schoot hij bekeken in. De felicitaties waren er voor Dine zijn eerste competitie goal.
Hierna kon MVV het niet meer maken. Het gaf nog wat lange ballen maar dit leverde geen kansen op. De Blauwwitters daarentegen kregen nog wel een vijftal opgelegde kansen. Nick Nijkamp verzilverde zijn kans na een bal van de goed ingevallen Niek Kamphuis. Nijkamp lepelde de bal prachtig over de 15 jarige keeper van MVV.

De 3-1 was tevens de eindstand van de wedstrijd. De Blauwwitters hebben 13 punten uit de laatste 5 wedstrijden gehaald en gaan nog vol voor de 3e plek in de competitie. Volgende week spelen we uit tegen Daarlerveen.

BZSV stelt teleur met gelijkspel

BZSV de Blauwwitters mocht zaterdag aantreden tegen DRC uit Almelo. Na 90 minuten stond er een ietwat teleurstellende 2-2 op het scorebord.

Waar normaal toch redelijk slordig werd begonnen door de Blauwwitters verraste het zaterdag de tegenstander met goed voetbal. De eerste 20 minuten werd er steeds de vrije man gevonden en kon er combinerend naar de voorsprong gezocht worden.
Die voorsprong kwam er dan ook na 20 minuten. In een aanval over 7 schijven werd er gekaatst, diep gespeeld, afgelegd en uiteindelijk gescoord door Niek Kamphuis. Na de voorsprong leken de Blauwwitters het even kwijt te zijn. DRC begon goed druk te zetten en lieten doelman Emiel van der Pol niet meer de centrale verdedigers inspelen in de opbouw.
DRC kon nog geen vuist maken maar door de druk die het team zette wisten de Blauwwitters ook geen kansen meer te creëren.

Na de rust een tactische wisseling bij de Blauwwitters. Echt voetballen wou het niet meer en de slordigheid en onrust slopen in de ploeg van trainer Vincent Morsink.
Toen DRC na geklungel ook nog de 1-1 wist te maken was het hek van de dam. DRC begon er weer in te geloven en maakte warempel 2 minuten na de 1-1 zelfs de 1-2.
De Blauwwitters zetten alles op alles en kregen 2 goede kansen op de gelijkmaker. Die kwam er na de klungelige ingreep van een DRC verdediger. Die dacht voor een tiende seconde dat hij Stekelenburg was en toucheerde met zijn hand de bal. Omdat dit in het strafschopgebied gebeurde leverde dit een strafschop op voor de Blauwwitters.
De strafschop werd zoals altijd linksonder in het doel feilloos ingeschoten door Nick Nijkamp.
Na de gelijkmaker wilden beide teams alleen nog maar vooruit en dit kwam de wedstrijd niet ten goede.
Er kwamen frustraties bij beide teams en de scheidsrechter greep niet in. Twee aanslagen op Emiel Konink werden slechts bestraft met een gele kaart.
Het gevolg was een schoppartij zonder nog enig voetbal.
De Blauwwitters werden uit de gegeven vrije trappen nog gevaarlijk maar hierna vond de scheidsrechter het welletjes en floot af.

En zo zorgen drie ongeconcentreerde minuten voor twee verliespunten. Want zo voelden ze zeker aan voor de Blauwwitters.
Het team heeft nu winterstop en treed pas in februari 2017 weer aan voor de tweede seizoenshelft.

De Blauwwitters winnen overschaduwd duel

Afgelopen zaterdag speelden de Blauwwitters tegen hekkensluiter Zuid-Eschmarke uit Enschede.
Het duel werd overschaduwd door het overlijden van Robbie Winters. Een lid die veel heeft gedaan en betekent voor de Blauwwitters.
Vele Blauwwitters kennen hem als jarenlang gezicht van de kantine.
Twee van zijn drie zoons spelen in de selectie en de ander is jarenlang eerste elftal speler geweest. Van zijn vrouw Hennie Winters hebben velen hun eerste trainingen binnen de vereniging gekregen, als trainster van de F.
zwart
En daarom werd er met rouwbanden gespeeld en was er een minuut stilte voor de wedstrijd. Verschillende spelers waren zichtbaar aangedaan.

In verband met het overlijden daarom een sober verslag.
Er werd verdiend gewonnen door de Blauwwitters. Met rust stond het 0-1 door een doelpunt van Tim Hulleman. Na rust werd er snel 1-1 gemaakt door Zuid-Eschmarke. Hierna was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Zuid-Eschmarke en maakten de Blauwwitters de 1-2 en de 1-3. Doelpuntenmakers: Koen Schukkink en Niek Kamphuis.

Opstelling: Emiel van der Pol, Hein Letteboer (Hoje Sebastiao), Sander Geerdink, Jeffrey Hijma, Robin Ravers, Emiel Konink (Dine Traore), Tim Hulleman, Ruben de Groot (Melger Krol), Nick Nijkamp, Koen Schukkink, Niek Kamphuis.

BZSV de Blauwwitters verliest opnieuw

Afgelopen zaterdag mocht BZSV de Blauwwitters het opnemen tegen het op de 2e plaats gepositioneerde Achilles Enschede.

Het werd een wedstrijd waar achteraf menig BZSV speler dubbele gevoelens over zou hebben.
Dit omdat ondanks de dikke nederlaag, het team, een van zijn beste wedstrijden van het seizoen speelde.

De Blauwwitters begonnen gretig aan de wedstrijd en konden er voetballend behoorlijk onderuit komen. Ook Achilles bleef voetballen en zo ontpopte zich een mooie wedstrijd voor de toeschouwer.
Beide teams kregen kansen maar de grootste kans was er voor Achilles. De spits van Achilles schoot op fraaie wijze een bal richting de verre hoek. Een katachtige redding van doelman Emiel van der Pol voorkwam de 0-1.
Hierna weet Nick Nijkamp alleen op de keeper te komen. Hij probeert de doelman te omspelen maar faalt.
Even later dan toch de 0-1. Na een eveneens fraaie redding van Emiel van der Pol komt de bal terug in het veld en kan Tijmen Beuker gemakkelijk binnen schieten.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld. Beide ploegen zochten de aanval in een redelijk hoog tempo. BZSV de Blauwwitters kreeg via de zijkanten steeds meer ruimte om gevaarlijk te worden.
Na een voorzet van Ruben de Groot kreeg Niek Kamphuis de bal op de doellijn voor zijn voeten. Iedereen telde hem al, maar de bal werd weggeknalt door een oplettende Achilles verdediger.
In de tegenaanval ontving Daan Dokter na een dieptepass in buitenspel de bal. De grensrechter vlagte maar de verwarde leidsman van vandaag liet door spelen. Daan Dokter rondt daarna koel af, 0-2.

Hierna ging BZSV de Blauwwitters vol op de aanval. Het had het meeste balbezit en werd steeds gevaarlijker via de zijkanten. De 1-2 was dik verdiend geweest echter werden 2 grote kansen gestopt door de doelman van Achilles. Niek Kamphuis en Emiel Konink weten van dichtbij allebei niet te scoren.

Als er vervolgens goed gecounterd wordt door Achilles is de wedstrijd gespeeld. Rudolf Oostindie weet de bal in de goal te werken en zo komt de eindstand op 0-3.

Volgende week tegen hekkensluiter Zuid-Eschmarke hoopt BZSV de Blauwwitters op de 3 punten.

BZSV maakt het de koploper lastig maar verliest

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen koploper ASV op het programma. Kijkende naar het aantal verliespunten dat ASV al had geleden stelden de Blauwwitters winst als doel.

De Blauwwitters begonnen fel aan de wedstrijd. Overal op het veld werd goed druk gezet en ASV wist zich hier geen raad mee. ASV hanteerde de lange bal op de snelle buitenspelers en balvaste spits en kon zo gevaarlijk worden. In de 20ste minuut een ongelukkig moment. Bij uitverdedigen van de Blauwwitters kwam de bal tegen de scheidsrechter aan. Een speler van ASV nam hier dankbaar gebruik van en bediende de spits van ASV die 1-0 maakte.
De Blauwwitters probeerden hierna de draad weer op te pakken en dit resulteerde in een aantal kleine kansjes. Emiel Konink dribbelde een aantal keren goed door de defensie van ASV, alleen de eindpass kwam steeds net niet op de goede plek.

In de tweede helft opnieuw een gemotiveerd BZSV de Blauwwitters aan de aftrap. De goede intenties van de Blauwwitters resulteerden in een klein veldoverwicht in het eerste kwartier van de tweede helft. In de 55ste minuut krijgt ASV een vrije trap op 20 meter van de goal die formidabel wordt ingeschoten. 2-0.
Vanaf de aftrap werd Emiel Konink direct vrij gezet voor de keeper maar hij ziet zijn inzet gekeerd worden door de goed spelende keeper van ASV.
In de minuten daarna kregen de Blauwwitters een aantal kleine kansjes. In de 70ste minuut werd Emiel Konink na een goede actie neergehaald in het strafschop-gebied. De penalty die daarop volgde werd succesvol ingeschoten door Tim Hulleman.
Door het doelpunt kregen de Blauwwitters weer een beetje hoop. En het zette alles op alles om de gelijkmaker te maken. Die gelijkmaker kwam er bijna in de 80ste minuut. Emiel Konink dribbelde vanaf rechts het strafschopgebied in en schoot keihard op de goal. De keeper van ASV stompte de bal uit de verre hoek en Niek Kamphuis zag zijn inzet daarna naast gaan.
De Blauwwitters gingen hierna een-op-een spelen en dit leverde veel ruimte op voor ASV. De thuisploeg maakte hier goed gebruik van en scoorden kort hierna uit een counter de 3-1. Omdat de Blauwwitters zich nog niet gewonnen gaven en de ruimtes groot bleven voor ASV werd er in de laatste seconden van de wedstrijd ook nog de 4-1 gescoord door ASV.
Een ietwat geflatteerde maar wel verdiende overwinning van ASV dat hiermee koploper blijft.
BZSV de Blauwwitters laat hiermee zien een vuist te kunnen maken tegen de bovenste teams en dit geeft goede moed voor de komende wedstrijd tegen Achilles Enschede.
Die is echter nog niet volgende week, dan zijn de Blauwwitters een weekend vrij.

Opstelling:
Emiel van der Pol, Robin Ravers, Tim Hulleman, Jeffrey Hijma (Hein Letteboer), Robert Jan, Ruben de Groot (Jordy Blijleven), Emiel Konink, Dine Traore, Koen Schukkink, Nick Nijkamp (Niek Kamphuis).

BZSV de Blauwwitters verliest het in de eerste helft.

BZSV de Blauwwitters moest zaterdag aantreden tegen het Enschedese PW. Het werd een wedstrijd die de Blauwwitters snel weer willen vergeten.

BZSV de Blauwwitters begint slordig aan de wedstrijd. Het verdedigt niet resoluut en kan voorin ook geen vuist maken.
PW countert er lustig op los en de ene na de andere voorzet belandt voor het doel van Emiel van der Pol.
De Blauwwitters speelt onvolwassen en lijkt zich geenszins te bevatten wat de belangen van de wedstrijd zijn. Na een half uur staat BZSV de Blauwwitters daardoor al op een 3-0 achterstand. De 1-0 en de 2-0 zijn beiden knullig te noemen. Uit counters van PW schieten verschillende Blauwwitters over de bal heen of gaan te zwak hun duel aan. De 3-0 is een vrije trap die verkeerd wordt ingeschat door keeper Emiel van der Pol. De bal wordt strak ingeschoten.

In de tweede helft een ander BZSV de Blauwwitters, het begint gelijk één op één te spelen achterin en zet overal in het veld druk. Dit werkt beter voor de Blauwwitters en dit levert al gauw de 3-1 op. Uit een corner valt de bal in de 5-meter waar Niek Kamphuis de eerste is die de bal raakt en scoort.
In het vervolg van de tweede helft een zelfde spelbeeld. BZSV gaat vol op de aanval en PW probeert te profiteren van de ruimte die daardoor ontstaat. BZSV hanteert vooral de lange bal en probeert via de kopsterke spitsen in de buurt van de PW keeper te komen. De Blauwwitters hebben nog 3 goede kansen maar het ontbreekt ze deze middag aan geluk.
Wanneer BZSV in de laatste minuut nog met man en macht een doelpunt probeert te forceren is PW in de omschakeling scherp en wordt de 4-1 gescoord.

Een ongelukkige wedstrijd voor de Blauwwitters. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen koploper ASV op het programma.

BZSV doet goede zaken!

BZSV de Blauwwitters heeft goede zaken gedaan in de 4e klasse D. Het won zelf ruim en zag andere directe concurrenten in de competitie verliezen.

Het was een mooie oktober zaterdagmiddag toen om half 3 BZSV de Blauwwitters en Grolse Boys klaar stonden voor de aftrap. Voor de gelegenheid werd gebruik gemaakt van het tweede veld dat er prachtig bij lag. De Blauwwitters begonnen goed en Niek Kamphuis schoot na een heerlijke pass van Tim Hulleman een bal op de paal.
Grolse Boys wist soms gevaarlijk te worden via de zijkanten maar dit leverde geen grote kansen op.
De Blauwwitters waren snel in het omschakelen en maakten goed gebruik van de ruimte en de snelle buitenspelers Nick Nijkamp en Niek Kamphuis.
In de 20ste minuut een voorzet vanaf de linkerkant, de verfijnde Emiel Konink baant zich een weg door de zestien en kopt prachtig in. 1-0
Even later schuift Tim Hulleman in van achteruit en loopt de zestien in, een speler van Grolse Boys wil hem blokken en Hulleman maakt hier dankbaar en slim gebruik van door de bal net daarvoor iets vooruit te tikken. Gevolg: een struikelpartij en een penalty voor de Blauwwitters.
Nick Nijkamp schiet de penalty daarna steenhard in de goal en de Blauwwitters komen daardoor op een 2-0 voorsprong.
Even later moet keeper Emiel van der Pol gewisseld worden. Na een prachtige redding klapt hij met zijn hoofd op de paal en wordt er geen risico genomen. De naar Borne teruggekeerde keeper Jeroen ten Veen valt in bij de Blauwwitters. Hij maakt van de gelegenheid gebruik om een goede pot te keepen en laat zien sterk te zijn in de lucht.

In de tweede helft begint Grolse Boys iets sterker. De Blauwwitters laten hun kop hangen en Grolse Boys scoort de 2-1. Hierna wordt BZSV weer wakker en worden er wat tactische veranderingen doorgebracht.
In de 65ste minuut ontvangt Emiel Konink de bal halverwege de helft van Grolse Boys, hij ziet Niek Kamphuis staan en speelt in. Kamphuis bedenkt zich geen moment en schiet de bal formidabel in de kruising. Een verdiende 3-1 voorsprong.
In de 75ste minuut een lange bal op de ingevallen Koen Schukkink. Hij ziet dat de laatste man kort achter hem zit en laat in een schijnbeweging de bal er langs gaan. Schukkink kan hierna alleen op de goal afgaan en schiet de bal beheerst binnen. Een ruime 4-1.
Is Grolse Boys dan helemaal niet meer gevaarlijk geweest? Meer dan een paar hoog over geschoten ballen van afstand zijn niet te noemen.

En dus een verdiende overwinning van de Blauwwitters dat ondanks zijn 7e plek op de ranglijst maar 3 punten van de koploper staat. Het begint te lopen en BZSV de Blauwwitters moet nu constanter gaan presteren.

BZSV de Blauwwitters heeft het moeilijk met Sportclub Daarle

BZSV had het zwaar afgelopen zaterdag tegen Sportclub Daarle, uiteindelijk mochten de Blauwwitters blij zijn met een punt.

Het begin van de wedstrijd was voor de Blauwwitters. Het zette Daarle goed onder druk en Daarle wist er voetballend niet uit te komen. Daarle was wel enkele keren gevaarlijk met de lange bal. De Blauwwitters probeerden te voetballen en dit leverde in de 25ste minuut een doelpunt op. Vanaf links werd er een goede aanval opgezet door Joey Snijders en Nick Nijkamp. Uit een voorzet kon de bal nog weggekopt worden door de verdediger van Daarle maar Koen Schukkink ving de bal op en schoot van 16 meter met een mooie volley de 0-1 er in. 5 minuten later kwam Nick Nijkamp alleen voor de keeper van Daarle, de normaal trefzekere Nijkamp schoot echter voorlangs.

Hier leek de thuisploeg van wakker te zijn geworden. BZSV de Blauwwitters zakte in en Sportclub Daarle begon te voetballen. Via het middenveld en de crosspass wist Daarle erg gevaarlijk te worden. Sander Geerdink haalde een bal van de doellijn en even later schoot de spits van Daarle keihard op de lat.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld. BZSV verdedigend en Daarle met het meeste balbezit. Een doelpunt voor de thuis spelende ploeg hing in de lucht. In de 75ste minuut dribbelt Nick Nijkamp zich een weg naar het doel van Daarle. Hij kapt een man uit, twee man uit en loopt over de achterlijn richting de keeper van Daarle. Hierbij ziet hij Joost van Brouwershaven over het hoofd, die vrij voor de goal staat. Nijkamp kapt nogmaals en schiet in de handen van de keeper.

Hierna volgt een spervuur van lange ballen in de richting van de goal van de Blauwwitters. BZSV verweert zich kranig maar kan niet voorkomen dat de net ingevallen spits Remco Kamphuis in de 87ste minuut prachtig in kopt vanuit een voorzet. 1-1. Hierna is de wedstrijd gespeeld en eindigt de goed fluitende scheidsrechter de wedstrijd.

De Blauwwitters mochten uiteindelijk blij zijn met een punt maar ook de overwinning was binnen handbereik geweest deze zaterdag.

Opstelling BZSV de Blauwwitters: Emiel van der Pol, Dine Traore (’46 Joost van Brouwershaven), Sander Geerdink, Tim Hulleman, Robin Ravers, Ruben de Groot (’60 Jasper van der Deen), Nick Nijkamp, Jeffrey Hijma, Hein Letteboer, Joey Snijders (’78 Hoje Sebastiao), Koen Schukkink

Offday BZSV de Blauwwitters

Ook in de 2e thuiswedstrijd heeft BZSV de Blauwwitters opnieuw de 3 punten niet in huis kunnen houden. Vorige week werd met strijd en redelijk voetbal wel gewonnen en er was goede hoop dat deze lijn kon worden doorgetrokken. Niets minder was waar deze middag.

De Blauwwitters begonnen slordig aan de wedstrijd. Ruben Versteegen viel na 3 minuten al uit met een blessure. In balbezit waren er geen aanspeelmogelijkheden voor de centrale verdedigers van BZSV, die wel probeerden te voetballen. Ook voorin was te merken dat het niet lekker liep. BZSV miste Nick Nijkamp en het ontbrak de Blauwwitters voorin aan creativiteit. Twee levensgrote kansen werden nog gemist in de eerste helft. Hein Letteboer en Niek Kamphuis wisten beiden met de bal aan hun voet in het 5 meter gebied niet te scoren.

Bij balbezit van FC Winterswijk stond het middenveld van BZSV niet goed waardoor er veel ruimte was voor de gasten. Deze maakten hier goed gebruik van en scoorden uit een voorzet de 0-1.

In de tweede helft werd er wel goed begonnen door de Blauwwitters maar na 10 minuten was het beste er wel af. BZSV was slordig en leed veel knullig balverlies. Veel kansen kregen de Blauwwitters niet meer en na een domme tweede gele kaart van Emiel Konink kon er geen vuist meer worden gemaakt. Snel hierna volgde de 0-2 van FC Winterswijk.
Na een onderschepte terugspeelbal en een goed uitgespeelde aanval van Winterswijk werd het nog 0-3 en 0-4.
Een complete off-day van BZSV de Blauwwitters.

Volgende week speelt het uit tegen Sportclub Daarle en zal het alles op alles moeten zetten om resultaat te behalen.

BZSV de Blauwwitters wint overtuigend in Rijssen.

Afgelopen zaterdag stond de competitiewedstrijd tegen Sportclub Rijssen op het programma voor de mannen van de Blauwwitters.
Afgelopen wedstrijd werd teleurstellend gelijk gespeeld en daarom moesten de Blauwwitters vandaag winnen om aansluiting te vinden met de bovenste plaatsen in de competitie. 

De Blauwwitters beschikte deze middag over een nagenoeg fitte selectie. Alleen topscoorder Joost van Brouwershaven zat op de tribune door een schouder kwetsuur.
De Blauwwitters begon scherp aan de wedstrijd en dit was te zien in het veldoverwicht. Waar SC Rijssen vooral de lange bal hanteerde, speelden de Blauwwitters steeds meer en meer het voetbal dat trainer Morsink voor ogen heeft.
Dit leverde gelijk al een goede kans op voor de Blauwwitters. Joey Snijders kwam goed door in de 16 meter en wist de bal voor te zetten. In een frommelsituatie wist Koen Schukkink de bal niet in het doel te krijgen.
Een paar minuten later was het wel raak, Nick Nijkamp werd goed weggestuurd en kwam een op een met de keeper van Rijssen te staan. Deze leek de bal voor Nick Nijkamp weg te plukken maar na een botsing bleek Nijkamp de gelukkige winnaar en kon hij de bal vrij in de goal werken.
Hierna ging SC Rijssen meer druk zetten en dit resulteerde in de 36e minuut in een doelpunt. Een onderschepte bal werd snel naar de buitenspeler van SC Rijssen gespeeld en deze zette de bal voor. De spits van Rijssen kopte knap in de verre hoek. Keeper van der Pol was kansloos. 1-1.
De rest van de eerste helft een zelfde spelbeeld als het begin. BZSV de Blauwwitters domineerde met goed voetbal en dit resulteerde in kleine kansen voor de goed spelende Ruben Versteegen en Niek Kamphuis. SC Rijssen wist soms nog gevaarlijk te worden via de lange bal. Echter de solide spelende verdediging van de Blauwwitters wist elke aanval te pareren.

In de tweede helft een zelfverzekerd BZSV de Blauwwitters die steeds meer en meer de indruk gaf vandaag met 3 punten uit Rijssen te willen vertrekken. 
In de 60ste minuut een rommelige situatie in het strafschopgebied van SC Rijssen. Een lange bal van Sander Geerdink valt tussen 2 verdedigers van Rijssen waarbij de meegekomen Nick Nijkamp met zijn teen de bal in de hoek weet te hobbelen. 1-2. In de daarop volgende minuten gaat het snel. Doordat de Blauwwitters compacter gaan spelen en SC Rijssen de achterstand goed wil maken ontstaat er veel ruimte en kunnen de Blauwwitters een paar keer gevaarlijk voor het doel van Rijssen komen. Na een afgeslagen voorzet van de goed spelende Robin Ravers is het raak voor de Blauwwitters, Ruben de Groot bedenkt zich geen moment en neemt de bal vol op de volley en mikt raak. Een comfortabele 1-3 voorsprong voor de Blauwwitters. In de resterende tijd weet Rijssen dat nog wel iets aanzet niet meer gevaarlijk te worden.
BZSV weet zijn voorsprong echter nog verder uit te breiden. Een snel genomen vrije trap van Melger Krol wordt opgepikt door Koen Schukkink die Niek Kamphuis weet te bereiken in het zestien meter gebied. Kamphuis kapt een verdediger knap uit en knalt de bal overtuigend in het hoekje van de goal van Rijssen. 1-4, wat tevens de eindstand van deze wedstrijd zou worden. BZSV de Blauwwitters komt nog twee maal in een overtal situatie voor het doel van Rijssen maar weet niet meer te scoren.
Al met al een goede overwinning van BZSV de Blauwwitters. Het team begint steeds meer aan elkaar te wennen en ook het voetbal zag er deze zaterdag niet onaardig uit. Ook het vermelden waard; de goed spelende verdediging van de Blauwwitters deze middag. Sander Geerdink en Tim Hulleman speelden een goede wedstrijd in het centrum van de verdediging en ook de backs Ruben Versteegen en Robin Ravers worden steeds beter gebruikt. Volgende week thuis tegen FC Winterswijk hoopt BZSV de Blauwwitters het goede spel van deze middag voort te zetten om zo met de bovenste plekken in de competitie mee te doen.

Opstelling BZSV de Blauwwitters:

Emiel van der Pol, Robin Ravers, Tim Hulleman, Sander Geerdink, Ruben Versteegen, Ruben de Groot (70. Melger Krol), Emiel Konink, Niek Kamphuis, Koen Schukkink (80. Jeffrey Hijma), Joey Snijders (65. Hein Letteboer), Nick Nijkamp.

De Blauwwitters blijft op 0-0 steken

Door: Freek Lindenhovius

De Blauwwitters slaagde er zaterdagmiddag niet in om thuis Daarlerveen naar een nederlaag te spelen. Hoewel De Blauwwitters na rust de betere ploeg was wilde een doelpunt maar niet vallen. Voor de wedstrijd was het jammer dat aan beide kanten één van de beste spelers voor rust al vervangen moest worden. In de 20e minuut gold dat voor Joost van Brouershaven van De Blauwwitters die de pech had dat bij een ongelukkige val zijn schouder uit de kom schoot. Daarmee verloor de thuisclub de man die in de eerste 2 duels al 3 keer had gescoord.
Zijn vervanger was Ruben de Groot die dit seizoen door ziekte nog niet in aktie was gekomen. Hij deed het goed hoewel de invalbeurt eigenlijk te vroeg kwam. Ook Daarlerveen zag net voor rust zijn gevaarlijkste aanvaller Jeffry Wesselink naar de kant gaan. Als beide spelers door hadden kunnen spelen zou er wel eens een andere eindstand dan 0-0 op het scorebord gestaan kunnen hebben. Daarnaast leverden de beide keepers aan beide kanten ook een flinke bijdrage aan de brilstand. Zowel Emiel van der Pol van De Blauwwitters als ook René Kok van Daarlerveen speelden een puike partij en wisten een aantal keren gevaarlijke kansen onschadelijk te maken. De Blauwwitters hadden deze middag erg veel moeite met de directe speelwijze van de gasten die zich constant bedienden van de lange bal. Voor rust leverde dat en paar keer een goede kans op voor Daarlerveen maar het kwam niet tot een doelpunt. Aan de andere kant kwam het meeste gevaar van Nick Nijkamp die een paar keer rakelings overschoot. Na de rust was De Blauwwitters de bovenliggende partij maar men stuitte steeds weer op de uitstekende doelman René Kok. Zo bleef het uiteindelijk bij 0-0.

Komende zaterdag speelt De Blauwwitters uit tegen SC Rijssen, aanvang 14.30 uur.

Opstelling De Blauwwitters:
Emiel van der Pol, Robin Ravers, Tim Hulleman, Sander Geerdink, Ruben Versteegen, Koen Schukkink, Joost van Brouershaven (20. Ruben de Groot), Emiel Konink, Niek Kamphuis, Joey Snijders(70. Hein Letteboer) , Nick Nijkamp